Julafton

Och så var den stora dagen kommen. Emil vaknade först och tulta ut i vardagsrummet. Han hitta direkt klapparna som låg under granen. När Elias hörde att det började rassla så var han snabbt på benen och ville vara med. Varsin morgonklapp till barnen låg där. Glada öppna dom sina klappar och lekte en stund med det på morgonen. Sen hade vi för ovanligheten en lugn julaftonsmorgon. Kokade tomtegröt som vi åt, bada, kolla lite tv och klädde oss fina. För i år var det ny tradition. I år tog vi oss ut till det stora huset på Ekerö. Och i år startade vi redan klockan ett så det inte skulle bli så stressigt. Nina och Pelle hade gjort ett underbart jobb. Allt stod framdukat i köket när vi kom. Härliga jukdofter spred sig och vi fick alla en varsin glögg i handen när vi kom. Precis så underbart och familjärt som jag önskar.

Min morbror hade sin hund med sig och det var Emils höjdpunkt. Han knalla efter Sabina hela tiden. Och klappa och mata. Han var jättesnäll och fin med henne. Ömsesidig kärlek.

Iaf maten åts och efter maten var det en timme med Kalle och hans vänner. Första året på lääänge som jag satt ner hela timman och faktiskt kollade. Äntligen!

När Kalle var slut knackade det helt plötsligt på dörren, vem kan det vara?!? Tro´t eller ej men det var tomten. Det var mycket klappar under granen. Men högen försvann sakta men säkert. Ivriga vinka barnen av tomten och börja slita i sina klappar. Jättefina saker fick båda barnen, speciellt Elias. Han är en bortskämd sötnos. Dock väldigt tacksam för allt han får. Det verkligen lyser glädje om han när han här hemma leker med sina saker.
Själv fick jag också väldigt fina klappar, tack underbara familj!

Nu behövdes det lite ny energi så det dukades fram en grötbuffe. Gröten gick åt som smör i solsken, det är ju så gott. Efter gröten lekte barnen ett tag (läs busade) och vi andra satte oss med ett glas gott vid bordet och prata lite livsfrågor. Det dukades fram kaffe och kakor under tiden. Lasse, mamma, pappa och Timmy åkte hem. Kvar var Jocke och min familj. Efter nån timme till dukade vi fram lite lax och skinka och gotta på lite nattamacka. Klockan passera tio och alla barnen var fortfarande vakna så det började bli dags att packa ihop och åka hem. Barnen somna direkt i bilen och sov sen för natten. Denna "nya" julen var perfekt! Tack alla!!












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0