Äntligen Söderö

Så var det äntligen dags för premiärtur till landet. I onsdags åkte vi ut till åsättra och därifrån båttaxi ut till ön. Jag, Jonas och barnen rodde över i minijollen. Slängde roddbåten i sjön så kunde Jonas åka över och hämta mamma, maten och packningen. Vi packade upp maten, synade tomten, eldade i vedspisen och tog en fika med te och mackor. Sen var alla så trötta att vi kollapsa i soffan. Innan tio tror jag vi alla sov.

När vi vakna på torsdagen väntade vi oss regn enligt metrologerna. Men inget regn i sikte, istället sken solen och det blev en perfekt ute dag. Först dock städade vi lite inomhus. Lite sånt nödvändigt ont som behövs göra inför stundande säsong. Torka ur kylen, slänga gammalt i skafferiet, fylla på med ved och dammsuga lite. Sen var vi ute och tog det ganska lugnt.

Fredagen bjöd också på fint väder. Efter frukosten åkte jag och lilleman till affären och fyllde på med lite smått. När vi kom tillbaka hade Jonas precis fått Emil å sova så vi gick ner och täckte av båten som skulle sjösättas. Vi vaxa och polera och gjorde den fin. Sen var det dags å förberda för grillning. Eftersom vi missade lunchen så tog vi en tidigare grillmiddag. Efter maten tog vi wn tur med roddbåten runt ön mest för grabbarnas skull. Och det var uppskattat.

Lördag var det dags för vitingen att sjösättas. Ove, Timmy och Jocke kom ut med Cinderella för att hjäla oss få i den. Skitsmidigt gick det, en timme efter deras ankomst var den i vattnet. Så grabbarna gick och fixade lite ved, mamma laga en lunch och jag va med smågrabbarna en stund. Efter maten var det dags för killarna att åka tillbaka till stan. Sagt å gjort lämna vi av dom vid båten och dom tuffa hem. Kvar var vi igen. Trötta och nöjda blev det en lugn kväll i soffan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0